ontdek de kick van karate!

'isshin dojo biedt kwaliteit en plezier in de beoefening van uw vechtsport'


isshin dojo meppel

Shinkyokushin

Master our mind
De NPO World Karatedo Federation Shinkyokushinkai zet haar activiteiten voort en erft de traditie en de wil van Kyokushin Karate, dat in 1956 werd opgericht door wijlen president Masutatsu Oyama.
Gebaseerd op de filosofie van 'het beheersen van het hart', hebben we een drievoudig activiteitenbeleid: 'ontwikkeling van jongeren', 'sociale bijdrage' en 'internationale uitwisseling'. Het karateonderwijs, de activiteiten binnen en buiten de branche, de liefdadigheidsactiviteiten voor beenmergbanken, bloeddonaties en alle vrijwilligersactiviteiten voor internationale samenwerking alsmede het houden van verschillende kampioenschappen zijn allemaal gebaseerd op deze filosofie. Een sterk hart brengt vriendelijkheid voort. Een goed hart ontwikkelt kracht. Wij geloven dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist, en we zullen blijven werken om de sterkste en grootste karateorganisatie ter wereld te worden.

Ontwikkeling van de jeugd
We streven er niet alleen naar om manieren en etiquette te leren, maar ook om jongens en meisjes te ontwikkelen die kracht kunnen verbinden met vriendelijkheid. We streven er ook naar een omgeving te creëren waarin mannen en vrouwen van alle leeftijden hun geest en lichaam kunnen trainen, elkaar kunnen verbeteren en warme interacties kunnen bevorderen. Verder houden we verschillende kampioenschappen om het sterkste vechtsportkarate na te streven.

Internationale uitwisseling
Om de geest van de Japanse vechtkunst wijd te verspreiden, houden we niet alleen kampioenschappen, maar houden we ook actief trainingskampen en seminars, waarbij we streven naar uitwisselingen die de grenzen overstijgen door middel van communicatie tussen lichaam en geest.

Sociale bijdragen
Door de liefdadigheidsactiviteiten van de beenmergbank die in 1998 zijn gestart, bloeddonatie-activiteiten, enz. voort te zetten, werken we eraan bij te dragen aan de creatie van een samenleving waarin mensen de kostbaarheid van het leven kunnen waarderen. Na de Grote Aardbeving in Oost-Japan voerden we gaarkeukens en fondsenwervende activiteiten uit. Ook internationaal streven wij ernaar een bijdrage te leveren aan de samenleving door deel te nemen aan NGO-activiteiten.

NPO WKO Shinkyokushinkai
De tekst op deze pagina is in zijn geheel overgenomen van de Japanse website. Met dank aan de Google Translate module. Vanwege de taalbarrière kunnen er soms onduidelijkheden zijn het gebruik van bepaalde woorden. Het karakter voor hart kan in het Nederlands ook voor 'geest' gebruikt worden. Het engelse woord 'mind' biedt daarbij iets meer ruimte voor interpretatie. Vandaar ook het motto Master Our Mind.

www.wko.or.jp/soshiki

 
 
De filosofie van Shinkyokushinkai
De filosofie van Shinkyokushinkai is 'beheers je hart'. Middels het nastreven van het sterkste budo karate. Shinkyokushinkai, geboren uit dit idee, werkt samen om het hart onder de knie te krijgen en bij te dragen aan de wereldvrede.
De betekenis van het symbool is hart
Het Shinkyokushinkai-teken is een weergave van het hart. De oorsprong van Kyokushin begint bij het axioma: ‘Neem duizend dagen om een beginner te worden, en neem tienduizend dagen om een meester te worden.’ Dit merkteken drukt ook de Shin Gi Tai uit. De integratie van "geest, techniek en lichaam" welke essentieel is voor het cultiveren van de budo spirit.