U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mitsu Domo

Mitsu Tomoe | Welkom bij Isshin Dojo. Budo Karate training in Meppel, Zuidwest-Drente.

De domo of tomoe is een shintoïstisch teken dat je veel terugziet bij budodiscipines. Het zijn drie druppels in een cirkel die samen Mens, Hemel en Aarde symboliseren. Je kunt echter ook een sterachtige vorm zien met drie mesbladen. Het is maar hoe je kijkt.


Shin/Kokoro

Kokoro | Welkom bij Isshin Dojo. Budo Karate training in Meppel, Zuidwest-Drente.

Shin is van oorsprong een Chinees teken. Het wordt ook uitgesproken als kokoro. Kokoro is een Japans begrip. dat hart (kern, core) betekent. Hierbij moet je niet alleen moet denken aan het fysieke hart maar ook aan onze eigen natuur die zich manifesteert als spirit, ziel en intellect. In kyokushin karate in één adem genoemd met 'fighting spirit'. Isshin wil zeggen: ichi-shin, met één hart.

 


Kanku

Kanku | Welkom bij Isshin Dojo. Budo Karate training in Meppel, Zuidwest-Drente.

Het kankuteken komt uit de kata (loopvorm) 'Kanku'. Dit is een gevorderde kata. Op een bepaald punt worden de handen omhoog gevouwen en daar doorheen wordt de hemel aanschouwd. Dat symboliseert dit teken ook. Je ziet daarin het hemelgespante met in het midden een oneindige diepte. Het gehele teken wordt door een cirkel omsloten wat continuïteit en circulariteit weergeeft. Kyokushin karate kent ook circulaire bewegingen. Van oorsprong hoort dit teken bij de bekende kanji.

Kyokushinkai

Kyokushinkai | Welkom bij Isshin Dojo. Budo Karate training in Meppel, Zuidwest-Drente.

Dit is de traditionele en bekende kyokushin kanji. Er staat  'Samenwerking (of school) van de Uiterste Waarheid (of realiteit)'. De grondlegger Mas Oyama heeft deze kanji ooit zo ontworpen dat het moest doen denken aan een katana (samuraizwaard) dat rust in de schede. Het staat voor het ontdekken van de kracht van je ware natuur door middel van gedegen training. Geen uitdaging wordt uit de weg gegaan om de standvastigheid te testen en karakter te tonen. In het felle vuur van de harde training wordt de spirit gesmeed.

 

Praktische informatie


Isshin Dojo is een initiatief van
stichting Carpe Veritas.

Deze stichting heeft o.a. ten doel:

[a] het (doen) verbeteren, verstevigen en stimuleren van de zelfkennis en weerbaarheid van de mens als individu en het vergroten van de bewustwording van zijn omgeving en  (leef)wereld;
[b]. het (doen) bestuderen, beoefenen en stimuleren van martial arts en voor iedereen onder andere de beoefening van kyokushin karate toegankelijk te maken;
[c]. het (doen) bevorderen van personal empowerment en self-esteem.


Trainingstijden

Dinsdagavond 19:00 - 20:30

Trainingslocatie
Gymzaal PCBS Stadskwartier - Catharinastraat 9, 7941 JD Meppel

Trainer
Cary Cornfield, 3e dan Karate-do & gediplomeerd vechtsportleraar


TARIEVEN

VOLWASSENEN 25,00
TIENERTARIEF 13-19 20,00
KARATEKIDS t/m 12jr* 15,00


De genoemde tarieven zijn maandelijks en gelden vooralsnog voor deelname aan alle trainingen. Kennismakingsles is altijd gratis. Inschrijfgeld = 12,50. Losse les: 7,50

(*op dit moment worden er geen speciale jeugdtrainingen verzorgd)

Hier kunt u/kun je een inschrijfformulier downloaden om uit te printen.


DE VERKREGEN GEGEVENS ZULLEN UITSLUITEND VOOR ADMINISTRATIEVE DOELEINDEN GEBRUIKT WORDEN, TIJDENS DE TRAINING KAN HET ZIJN DAT ER SOMS GEFILMD OF GEFOTOGRAFEERD WORDT

 

 

 

 Wij zijn o.a.aangesloten bij de sectie full-contact karate van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten.

De aansluiting en inschrijving bij deze gevestigde overkoepelende vereniging zorgt ervoor dat je als deelnemer verantwoord bij ons kunt sporten. Bij inschrijving wordt je collectief mee verzekerd tegen aansprakelijkheid en sportongevallen. De FOG is lid van het NOC*NSF en draagt zodoende bij aan de totstandkoming van een gezond en verantwoord sportklimaat.

Inschrijving KvK nr. 64765806 | Stichting Carpe Veritas
• Bankrekeningnummer IBAN NL34INGB0007040541 | Stichting Carpe Veritas


心に従う 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?